Van 1,5 meter samenleving naar 1,5 meter samenwerking

Hoe ga je om met de onzekerheid dat het niet meer wordt zoals hiervoor? En wat is dat dan eigenlijk? Voor veel mensen lijkt het alsof de dingen die het werk ‘leuk’ maakten, verloren zijn geraakt. We lijken elkaar – en de verbinding met de organisatie – steeds verder kwijt te raken door het thuiswerken. Ingrid, van Donders HRM, kreeg dan ook regelmatig vragen van organisaties hoe om te gaan met de nieuwe situatie. Hoe maken we weer verbinding met elkaar als we elkaar niet meer allemaal tegelijk kunnen zien? En zo begon het filosoferen over ‘het nieuwe normaal’ in ons vakgebied. Hoe stuur je medewerkers aan als je ze niet ziet? Hoe blijf je mentaal fit, als écht contact niet mogelijk is? En ten slotte hoe organiseer je een personeelsuitje, teamdag of medewerkersbijeenkomst en dan een keer níet online? Is een hybride vorm dè oplossing of zijn er andere mogelijkheden?

Ook ík vraag me meer dan eens af hoe ik mijn theaterlessen moet verzorgen op anderhalve meter. Als ik naar een serie kijk op Netflix en vreemden ontmoeten elkaar en geven elkaar hand, krijg ik plaatsvervangende ongemakkelijkheid. Die ongemakkelijkheid, die we allemaal wel kennen. Iemand die toch in je persoonlijke ruimte komt, omdat hij of zij haast heeft in de winkel. Iemand die niest, waarschijnlijk vanwege een pluisje, en dat jij met je gedachten al bij je kwetsbare naasten bent. Hoe vind je dan toch écht contact als dit allemaal in de weg staat?

Zit de essentie van werkgeluk en -plezier in het ontmoeten van collega’s? Of moeten we met z’n allen gewoon weer even weg van ons beeldscherm thuis? Zo van dat thuis, thuis is, en werk op kantoor of waar dan ook is. Dat zeg ik natuurlijk wel mooi, al typend vanachter mijn eigen laptop. Wordt het kantoor alleen nog maar een ontmoetingsplek en is thuis je werkplek?

Een samenwerking tussen Donders HRM en Spring-Veer Trainingen en workshops wordt verder uitgediept. Op maat gemaakte workshops en funshops (bestaat dat woord eigenlijk wel? Niet? Nu wel!).  Wij geven op onze eigen manier antwoord op bovenstaande vragen. 

Interesse? Meld je dan aan voor de proeverij van 8 oktober via onderstaand formulier!

Interesse, maar je kan niet 8 oktober? Geen probleem! Schroom niet om contact op te nemen, dan kijken we naar wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Locatie:
Datum & tijdstip:
Kosten:

Black & White Kafe Breda
Donderdag 8 oktober | 15.00 – 17.00 uur
€ 49,00 p.p. (excl. BTW)

  Naam *

  E-mail *

  06-nummer *

  Organisatie

  Vragen?


  Beveiligd met reCAPTCHA. Privacy en Voorwaarden.